De la cine învață Filat să mintă // După ce a fost demascată, consilierul american a lui Filat o face pe victima!

COns

Consilierul american din compania Fianna Strategies, Molly McKew, a declarat pentru portalul BuzzFeed News că a fost nevoită să părăsească Republica Moldova după ce a fost hărțuită de politicianul pro-rus Renato Usatîi, scrie Agora.md. Cel din urmă a înregistrat un video în care sugera că ea este un criminal și i-a publicat informații personale din pașaport, mai scrie sursa citată.

Care ar fi hărțuirea despre care vorbește consiliera e greu de înțeles, or Usatîi a făcut doar o serie de dezvăluiri cu probe din care reiese că Molly Kathleen ar fi fost plătită de Filat din banii deponenţilor BEM.

Usatîi a mai declarat că Mc Kew Molly Kathleen, a reușit să-și negocieze un onorariu frumos de la liderul PLDM pentru consultanțe personale. Pentru a-i plăti banii, de care Ambasada SUA la Chișinău și angajatorii americani nici nu știau, au fost folosite mai multe companii intermediare. Apropo ea este anchetată în cadrul unui dosar din România, ce ține de tranzacții dubioase ale companiei lui Filat de la Iași – Kapital Invest.

Totodată, Deși se afla în Republica Moldova de mai mult timp, permis de ședere a obținut doar pe data de 20.08.2015. Până în această data consultantul lui Filat se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, depășind termenul de 90 de zile la care are dreptul să se afle pe parcursul a șase luni. (Potrivit datelor Poliției de Frontieră americanca s-a aflat pe teritoriul Moldovei mai mult de un an peste termenul legal. Potrivit informațiilor lui Usatîi, ea traversa fraudulos frontiera de stat fără a fi verificată de ofițerii de frontieră. Mc Kew Molly Kathleen trecea hotarul doar prin Aeroportul Internațional Chișinău, șefii de tură fiind telefonați prealabil de Dl Purice ca să asigure intrarea ilegală fără control).

Este cel puțin stranie retragerea rapidă, similară cu fuga a consilierului american, în cazul în care ceea ce a declarat Usatîi ar fi falsuri.

You may also like

Comments are closed.

By