Costache, pentru cine?

Topa, cheianu, durbala

Consantin Cheianu, cel care primește de la Victor Țopa salarii lunare mai mari decât cele anuale a majorității bugetarilor, ne învață zilnic, de la televizorul aceluiași Țopa, cum să trăim.

Ba ne spune că suntem turmă de oi, ba ne cheamă să ieșim cu furcile și coasele în piață, ba că tinerii sunt niște proști pentru că nu îi susțin patronul.

Cine te crezi, Costică ? Nu încurci nimic ?

Nu toți au salariile tale și nu au de ce să se bage sub tanc pentru infractorul de la Frankfurt. Ai uitat că boss-ul tău nu achită fiecărui moldovean 5000 de euro, adică salariul tău. De ce ar trebui să te asculte tinerii ? De ce încerci să-i învinuiești de eșecul Platformei lui Țopa și Filat ?

Alături de cine îi chemi să protesteze? Alături de Finul lui Țopa care a fost cumpărat cu rahatul din el cu tot, pe atunci pe când îi era procuror pe dosar? Alături de râsurile din PPCD care sunt pe cale să dea țara rușilor după ce i-au mai dat-o o dată lui Voronin? Alături de comunistul Pleșca? Alături de Natașa lui Bagirov? Alături de dezertorii de război ? Alături de tine, cel care primește lunar solda din banii furați din perioada în care Țopa și Filat aveau la picioare toată țara ?

Mai vrei un 7 aprilie pe care să i-l duci la picioare lui Țopa? Chiar pentru banii pe care ți-i dă mârlanul care a făcut trafic de arme în Africa ești în stare să chemi lumea să se omoare în PMAN ? Mai vrei sânge? Pentru ce? Pentru Țopa? Cine e Țopa? Cine sunt Năstașii? Cine e Dolganiuc? Uite în oglindă și spune-ne cine ești și tu.

O unealtă plătită lunar din banii furați pe atunci când părinții mei primeau lefurile în galoși?

Costică, ești o sculă. Asta ești.

O sculă vorbitoare pentru care viața e pe sfârșite și care vrea să rupă tot ce mai poate din ea. Atât valorează viața ta, Costică? 5 mii de euro pe lună? Pentru acești bani ești gata să prestezi și să scuipi venin peste toți, pentru că Țopa te plătește?

Știi ceva Costache, ia mai du-te tu … la Frankfurt. Pe 4. Și după 4.

Ceea ce nu ai înțeles tu și toată secta martorilor lui Țopa este că prea multă Propagandă nu poate naște decât greață.

Știi de ce nu ies tinerii în PMAN ? Pentru că le e greață. De toată secta voastră. Inclusiv de tine, Constantine. Uite la Vasile Năstase, Costică. Îți place de el? Îți place cum îi sare saliva din gură și i se umflă venele de atâta pupat în fund a lui Țopa (după ce a prestat la fel și pentru Roșca)? Să știi că ești la fel ca el. Lumea vă confundă deja.

Constantine, ia uite în jur. Ce vezi ? Revoltă, revoluție, oameni cu coase, cu sape, cu furci ? Costică, e anul 2016 și după tine vine această lume, ca să te întrebe de ce i-au murit feciorii și rudele în PMAN, iar la guvernare e Dodon. Sigur asta îți dorești ? Pentru ce ? Pentru cine ? Pentru tine ?

Pentru Țopa ?
Pentru Usatîi ?
Pentru Dodon?

Ție sigur îți mai este greață de trădarea PPCD-ului?
Tu sigur vorbești limba română?

PS. De ce Țopa îl are și pe Cheianu și pe Durbală ? Și dacă se strică unul…

Gabriel Călin, pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By