Chirtoacă despre blocarea bd. Ștefan cel Mare: Este bătaie de joc

chirtoaca

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a declarat, astăzi, că blocarea bulevardului Ștefan cel Mare de către simpatizanții PSRM și ai Partidului Nostru contravine legii. În plus, spune edilul, decizia lui Dodon și Usatîi, este o bătaie de joc.

”A fost blocat ilegal deoarece manifestația nu a fost autorizată … Cineva s-a distrat pe seama noastră, a rutelor de troleibuz și autobuz. Este bătaie de joc… A fost distracția politicienilor, ca să-i arate la TV. Este abuz a drepturilor cu privire la întruniri”, a spus Chirtoacă în cadrul ședinței serviciilor primăriei.

Potrivit șefei direcției juridice din cadrul Primăriei, Diana Gurschi, declarația PSRM privind blocarea carosabilului din fața Parlamentului a fost înregistrată vineri seara, la ora 16.53. Adică, Primăria nu mai reușea să depună o cerere de chemare în judecată prin care să fie interzisă blocarea traseului.

”Depunerea cererii la 16.53 arată clar ca dumnealor au trișat. În 7 minute nu ai cum să depui o cerere de chemare în judecată. La moment, urmează ca reprezentanții MAI să prezinte ce încălcări au fost”, a mai declarat edilul.

Primarul spune că instalarea corturilor pe carosabil ar fi adus prejudicii Regiei Transport Electric și Parcului Urban de Troleibuze și cere să fie depusă o cerere suplimentară în instanță.

Amintim că liderul PSRM, Igor Dodon și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi au instalat corturi, vineri seara, pe bd. Ștefan cel Mare în semn de protest după ce a expirat ultimatumul dat președintelui Nicolae Timofti.

corturi bd.jpg7

corturi bd.jpg67

Șeful statului, conform cerințelor celor două partide, trebuia să-și dea demisia vineri, 2 octombrie. Protestatarii cer și demisia mai multor funcționari de rang înalt vinovați de furtul de la Banca de Economii.

Corturile au fost scoase de pe bulevard, sâmbătă noaptea.

You may also like

Comments are closed.

By