BNM cere retragerea licențelor Băncii de Economii, Banca Socială și Unibank

bnm12b0b

Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a hotărît, vineri, 16 octombrie, să retragă licențele de desfășurare a activităților financiare ale Băncii de Economii, Banca Socială și Unibank ca urmare a insolvabilității acestora și altor încălcări de la prevederile legislației în vigoare. Totodată, BNM solicită inițierea procesului de lichidare silită a celor trei bănci, în conformitate cu Legea instituțiilor financiare.

Lichidator al Băncii de Economii S.A. a fost numit Grigorii Olaru, al BC ”Banca Socială” – Sergiu Berghie și al B.C. ”Unibank” – Ruslan Grate, angajați ai BNM.

Într-un comunicat, Banca Națională menționează că împreună cu lichidatorii vor continua să colaboreze activ cu organele de drept din RM, precum și cu reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor și beneficiarilor finali ai tranzacțiilor dubioase și pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci.

Banca Națională anunță că procesul de transferare a depozitelor la vedere și la termen ale persoanelor fizice și juridice de la BEM, Banca Socială și Unibank la alte bănci s-a încheiat. Începînd cu 19 octombrie 2015, deponenții celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor bănești, la băncile care au preluat depozitele respective.

You may also like

Comments are closed.

By