BĂTAIE în Orășelul DA! Protestatarii au fost atacați cu gaze lacrimogene

bataie55

Un grup de 7 persoane din Federația Rusă s-a luat la bătaie cu Garda Populară din Piața Marii Adunări Naționale. Incidentul a avut loc în jurul orei 20.00. Tinerii se îndreptau spre stadionul Zimbru unde avea loc meciul Moldova-Rusia. Fiind în trecere prin Orășelul Demnității, tinerii ruși i-ar fi ofensat pe manifestanți. Ei au scandat lozinci anti Republica Moldova, motiv pentru care trei dintre ruși au fost bătuți de paza orășelului.

Potrivit unui comunicat al Platformei DA, cetățenii ruși erau în stare de ebrietate:

”În jurul orei 20:00, un grup din 7 persoane, în stare de ebrietate, originari din Federația Rusă, au venit în Orășelul Demnității. În timp ce locatarii priveau știrile, ei s-au aranjat în fața televizorului și au încercat să provoace mulțimea scandând „vî measo mî russkie”.

Paza orășelului a încercat să îi liniștească, la care ei au atacat cu gaze lacrimogene. Unul din provocatori a fost imobilizat, iar altul în încercarea de a lovi paza a dat greș și a lovit în camaradul său”, se spune într-un comunicat al Platformei.

Totodată, DA menționează că poliția care era în preajmă nu a intervenit imediat, ci abia după ce provocatorii au fost imobilizați de paza orășelului.

bataie

bataie.png6

bataie.png9

foto: moldova.org

You may also like

Comments are closed.

By