Afacere cu droguri în capitală: Vindeau heroină prin cluburile de noapte // VIDEO

Screenshot_8

Șase persoane cu vîrste cuprinse între 17 și 36 de ani, din municipiul Chișinău, au fost reținute. Membrii grupării infracționale sunt suspectați de comercializarea ilegală a drogurilor. Venitul anual al acestora se ridica la aproximativ 60 de mii de euro. Suspecții au fost documentați și filați mai bine de trei luni de zile de ofițerii Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Procuraturii mun. Chișinău.

Suspecții transportau din Bulgaria, în fiecare lună, cîte circa 1000 de pastilele extasy, procurate la prețul de 2000 de euro, pe care le vindeau pe teritoriul Moldovei.

Screenshot_7

Screenshot_5

De pe urma vânzărilor, membrii grupării obțineau circa 5000 de euro, pe care îi împărțeau între ei. Totodată, traficanții comercializau și heroină, de unde obțineau sume mult mai mari, un gram de heroină fiind vîndută la prețul de 2 000 de lei.

Marfa era răspîndită de cele mai deseori în cluburile de noapte din Chișinău.

În urma perchezițiilor corporale, a automobilelor și locuințelor suspecților, forțele de ordine au ridicat circa 600 de pastile extasy, 150 de gr. de heroină în sumă de 300 mii de lei, opt pachețele cu marijuană, un pistol de model „Stalker”, fără acte și permis de port armă, un telefon mobil și un cîntar electronic care era folosit la realizarea substanțelor narcotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 2171 alin.4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Cinci dintre suspecți sînt reținuți pentru 30 de zile, iar persoana minoră a fost eliberată sub răspunderea părinților.

You may also like

Comments are closed.

By