VIDEO // Marșul unioniștilor! Vezi ce au cerut oamenii lui Simion

MARS5

Mișcarea unionistă „Tinerii Moldovei” a organizat un marș, la Chișinău. Manifestanții au mărșăluit din Piața Marii Adunări Naționale până la sediul Companiei „Teleradio-Moldova”. Alături de unioniști, la eveniment a participat și liderul „Acțiunii 2012”, George Simion.

Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” condamnă cenzura instalată la postul public de televiziune și solicită reflectarea echidistantă și corectă a evenimentelor care au loc în Republica Moldova. În cadrul protestului, participanții au cerut să le fie oferit spațiu de emisie la Moldova 1 pentru a vorbi despre singura soluție pentru un viitor sigur și prosper al cetățenilor moldoveni: unirea cu România.

„Postul public funcționează pe banii plătiți de noi, contribuabilii. Este normal ca acesta să reflecte un punct de vedere împărtășit de segment larg al societății. Cerem ca soluția Unirii pentru ieșirea din haosul instalat în statul nostru să fie vizibilă și în emisiunile de la Moldova 1. Nu ni se pare corect ca accesul la emisiuni pentru reprezentanții societății civile să fie limitat”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

unionisti

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei va adresa și o solicitare în scris conducerii TeleRadio Moldova, pentru a le fi soluționate revendicările enunțate în cadrul manifestației. În cazul în care Moldova 1 va duce aceeași politică de cenzură pe marginea tematicii Unirii, protestele vor continua.

Amintim că liderul Mișcării „Acțiunea 2012”, George Simion, a avut interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova timp de patru luni. El a fost reţinut la Chișinău, în luna mai, de ofițerii SIS, în fața liceului „Gheorghe Asachi”, pentru mesajele sale unioniste. La scurt timp, a fost expulzat din țară, fiind declarat persona non grata pe teritoriul RM timp de cinci ani. Pe 18 septembrie, Curtea de Apel a Republicii Moldova l-a declarat nevinovat și i-a ridicat interdicția.

SURSA VIDEO: Today.md

You may also like

Comments are closed.

By