FLASH // Igor Cijov, Vladimir Rusu și Ion Rusu, nașul lui Filat, au mai luat 30 de zile de arest // UPDATE

caravita.jpg7.jpg

UPDATE // 13.00 Magistrații au prelungit mandatul de arest pentru 30 de zile a administratorului Caravita Igor Cijov și a nepotului lui Filat, Vladimir Rusu (arest la domiciliu).

Judecătoria Buiucani a decis acum câteva minute în urmă prelungirea mandatului de arest pentru 30 de zile a lui Ion Rusu, cumnatul și nașul de cununie a liderului PLDM, Vlad Filat.

Instanța urmează să ia o decizie și în privința administratorului Igor Cijov și a fondatorului întreprinderii Caravita, Vladimir Rusu (fiul lui Ion Rusu, nepotul lui Vlad Filat). Acesta, la moment, este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Amintim că, în luna iulie curent, patru persoane din administraţia întreprinderii Caravita au fost reţinute şi ulterior arestate, fiind bănuite de spălare de bani, fapt care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.

În urma perchezițiilor, desfășurate de CNA la domiciliile suspecților și oficiile unor companii, inclusiv la IPTEH, dar și la sediul „Caravita”, au fost descoperite dovezi de implicare a acestor persoane, rude cu liderul PLDM, Vlad Filat.

Potrivit raportului Kroll,  Vlad Filat ar fi unul dintre beneficiarii banilor sustrași din sistemul bancar al Moldovei.

imagine arhivă (realitatea.md)

You may also like

Comments are closed.

By