Unul din fondatorii PLDM spune că partidul are prea puțin din ceea ce era în 2007

pldm

Partidul Liberal Democrat din Moldova de astăzi are puțin în comun cu formațiunea creată în anul 2007. O spune chiar un ex-fondator al partidului, Alexandru Tănase, actualmente președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Fiind întrebat ce s-a întâmplat cu PLDM în condițiile în care la începutul guvernării pro-europene încerca să se opună procesului de luare a statului în captivitate, iar acum parcă a renunțat și a devenit părtaș la marile abuzuri, Alexandru Tănase a răspuns că acum chiar dacă are aceeași denumire, siglă și lider, PLDM este o cu totul altă entitate.

“Este un subiect pe care nu vreau să-l comentez. Mă voi limita la mențiunea că, din punct de vedere politic și moral, astăzi partidul din care am făcut cândva parte are prea puțin în comun cu partidul la fondarea căruia am participat în 2007. Chiar dacă are aceeași denumire, siglă și lider, este o cu totul altă entitate”, a declarat Tănase.

În același interviu, Tănase declară că cerințele Platformei DA privind demisiile și alegerile anticipate sună bine și mobilizator pentru public, dar fără șanse de realizare. “Constituția prevede doar trei cazuri de dizolvare a Parlamentului: imposibilitatea alegerii șefului statului, imposibilitatea formării guvernului şi imposibilitatea adoptării legilor. Nici una din aceste circumstanțe nu pot fi constatate. Mai mult, în ultimele 6 luni din mandatul președintelui, Parlamentul nu poate fi dizolvat. Din moment ce Parlamentul nu poate fi dizolvat, nici alegerile anticipate nu au cum să aibă loc”, a spus Tănase.

Acum două zile un alt fost membru fondator al PLDM, Veaceslav Negruță, care în 2013 a părăsit formațiunea, a spus în cadrul emisiunii “Politica” de la TV7 că în PLDM lucrurile și oamenii s-au schimbat în așa măsură că sunt de nerecunoscut, problema fiind în conducerea partidului care dirijează ceea se întâmplă în formațiune.

You may also like

Comments are closed.

By