Unite a schimbat ora concertului de mâine. Nu se va suprapune cu protestul din PMAN

concert

După ce mai mulți artiști autohtoni, cât și de peste hotare au refuzat să participe la concertele organizate, pe 6 septembrie, la Chișinău și Orhei, compania Unite a operat modificări în program. Operatorul de telefonie mobilă a decis să schimbe ora desfășurării concertului care urmează a fi organizat la Moldexpo pentru a nu se suprapune cu protestul Mișcării ”DA”.

”În contextul controverselor nedorite apărute în presă și în mediul online cu referire la evenimentul public organizat de Unite, am decis să operăm anumite modificări în program pentru a fi înlăturate suspiciunile eronate, precum că acesta s-ar suprapune în mod intenționat cu acțiunea de protest din PMAN”.

Amintim că la concertul de mâine urmau să evolueze mai mulți cântăreți din Moldova, România, Rusia. O bună parte au refuzat pe ultima sută de metri pe motiv că nu-și doresc ca muzica să devină subiect de controversă politică. Printre cei care au declarat că renunță se numără Dan Bălan, Ştefan Bănică Junior, Loredana, Vera Brejneva, formația ”Akord”, Sunstroke Project, Pasha Perfeni, Adrian Ursu, Ionel Istrati, Vitalie Dani, Zinaida Julea.

afisMOLDEXPO.815FB19611214D5DB26F8C53A3682EF9

”Dorim să precizăm că motivul din care unii artiști au renunțat să participe la eveniment este faptul că ar urma sa fie provocări violente și ar urma sa fie huiduiți. Aceasta este o dezinformare pe care o consideram ‎regretabilă și o dezmințim categoric.

Cu toate acestea, noi respectăm atât dreptul cetățenilor de a protesta liber, cât și dreptul artiștilor de a decide dacă participă sau nu la un eveniment public. La fel cum ne dorim sa fie respectat și dreptul cetățenilor de a-și admira pe viu artiștii favoriți în cadrul concertului nostru.

Pentru a elimina aceste suspiciuni, am decis sa facem schimbări în program în așa fel în cât interpreții internaționali care au fost invitați să intre în scenă după orele 14.00. Astfel să nu se mai suprapună cu acțiunea de protest. La schimbarea programului am ținut cont și de doleanțele artiștilor, în special de ale celor care vin din străinătate și trebuie să părăsească țara noastră în seara aceleiași zile.

Ne exprimăm regretul pentru aceste schimbări, dar le considerăm corecte și justificate în contextul care s-a creat. Noi credem că este de datoria noastră sa facem tot posibilul pentru ca cetățenii sa poată participa la ambele evenimente duminică, dacă doresc, și pentru a nu permite apariția unor noi confuzii si speculații nedorite”, se mai spune în comunicat.

You may also like

Comments are closed.

By