Turkcell vrea să intre în pâine la Moldcell

turkcell

Turkcell a anunțat că intenționează să achiziționeze o parte din acțiunile TeliaSonera, care operează în Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova, notează en.haberler.com, citată de today.md.

Compania de telefonie mobilă turcă este acționar minoritar în compania de telefonie mobilă Fintur, iar TeliaSonera, acționar majoritar.

„În conformitate cu strategia noastră de creștere în regiune și în calitate de acționar minoritar (41,45 %), în compania de telefonie am inițiat procesul de numire a unui consilier”, se arată într-o declarație a Turkcell.

Turkcell deține o cotă de 41,45% în Fintur, iar TeliaSonera 58,55%. Fintur deține cote în companiile de telefonie mobilă în Nepal, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Tadjikistan.

Fintur este acționar la Moldcell cu o cotă de 74,3%.

Pe 17 septembrie, TeliaSonera a anunțat că intenționează să plece de pe piețele euro-asiatice, inclusiv din Republica Moldova. Operatorul urmează să se concentreze pe piața suedeză și pe cea din UE. Pe 17 septembrie, compania a declarat că în urma consultărilor cu acționarii, clienții și angajații a început procesul de reducere a prezenței pe piața euro-asiatică.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By