Trei poliţişti din Regimentul „Scut”, condamnați la 6 ani de pușcărie

puscarie_rtv_54956000

Trei poliţişti de la Regimentul „Scut”, care în 2005 au bătut până la moarte o persoană în incinta Comisariatului de Poliţie Ciocana, au primit pedeapsa închisorii cu executare.

Cazul a avut loc în decembrie 2005. Cei trei au adus un bărbat la comisariat, unde l-au bătut cu bestialitate. În urma leziunilor grave, victima a decedat peste două zile.

În februarie 2009, inculpaţii au fost achitaţi irevocabil de sub învinuirea comiterii depăşirii atribuţiilor de serviciu soldate cu urmări grave, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de inculpaţi, decizia instanţei fiind contestată de către procuror.

Acest caz, ajuns şi în vizorul CEDO, care a constatat un şir de încălcări atât materiale, cît şi procedurale, în rezultatul utilizării repetate de către procurori a căii extraordinare de atac, prin Decizia Curţii Supreme de Justiţie din decembrie 2012, s-a dispus rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă, în alt complet de judecată.

În septembrie curent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 6 ani închisoare fiecare şi privaţi de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere în organele MAI pe un termen de 2 ani.

Decizia Curţii de Apel este definitivă, dar poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

You may also like

Comments are closed.

By