Streleț se spală pe mâini și bate în Leancă: Guvernul de atunci a comis o serie de gafe monumentale

in prof

Invitat la emisiunea „ÎnProfunzime”, premierul Valeriu Streleț a declarat că responsabilitatea pentru furtul de la Banca de Economii îi revine Guvernului Leancă. Streleț susține că Executivul condus de fostul membru PLDM a comis mai multe gafe monumentale.

„Nu mi-aș asuma responsabilitatea pentru Guvernul Leancă. Guvernul de atunci a comis o serie de gafe monumentale, bazându-se pe faptul că nu a înțeles până la capăt esența unor procese, indiferent dacă a fost sau nu influență politică din partea anumitor factori din eșalonul superior al politicii moldovenești. Dumnealui a făcut referință la faptul că nu a înțeles că cedarea pachetului de control la Banca de Economii ar putea genera un soi de reacții în lanț. Consider că vîrful acestei probleme s-a întâmplat anume în această perioadă”, a declarat Streleț, menționând că nu a vorbit despre aceasta până acum din motive de solidaritate politică.

„Era reprezentantul PLDM. Consideram că procesele sunt controlate. Dacă ai pachetul de blocaj ai putea avea instrumente prin care să blochezi unele decizii … Îmi asum responsabilitatea pentru toți pașii care îi voi face. Nu aș vorbi că PLDM este responsabil. La biroul politic nu se discuta situații gen garanții sau când s-a semnat contractul de concesionare a Aeroportului”, a adăugat premierul.

Streleț a mai spus că a fost creată o comisie care urmează să examineze condițiile de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Iar în cazul în care se va dovedi că au fost aduse prejudicii statului, vinovații vor fi pedepsiți.

Premierul Streleț a declarat că miercuri, la Chișinău, urmează să ajungă experții companiei Kroll pentru a discuta despre continuarea investigației miliardului furat (PARTEA II-a).

You may also like

Comments are closed.

By