16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Sergiu Mocanu: DA a dus de râpă mișcarea protestatară

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, acuză platforma DA că „a dus de râpă” mișcarea protestatară din PMAN, iar revendicările platformei sunt practic imposibil de realizat, în condițiile actuale. Totodată, Mocanu consideră că demisia conducerii BNM pune multe semne de întrebare, nu doar cetățenilor, dar și liderilor instituțiilor europene. Declarațiile au fost făcute într-un filmuleț video postat pe blogul său.

”Sunt rău împotriva unor oameni aventurieri care au dus de râpă mișcarea protestatară. Chiar dacă va exista mișcarea protestatară, în continuare o vor folosi în scopuri de luptă intermafiotă. Eu despre asta vorbesc, noi asistăm la un al treilea război intermafiot. Primul război a fost în vara lui 2011, când Filat i-a declarat război lui Plahotniuc, dar care s-a încheiat cu înfrîngerea lui Filat. Al doilea război a avut loc între ei după ce eu am descoperit cazul de la Pădurea Domnească”.

Mocanu mai crede că alegerile anticipate ar putea agrava semnificativ situația Moldovei și le-ar da o șansă de victorie în scrutin partidelor de stânga. Pericol care ar putea fi prevenit prin modificarea Codului Electoral.

”Dacă sunteți ceea ce vă dați, ceea ce trebuie să faceți sau să facem cu toții împreună este să creăm un cadrul legal, în urma căruia să se schimbe Codul Electoral. Este necesar de a schimba pragul electoral, care poate aduce numai partide pro-rusești și partide oligarhice, pentru a aduce în mod corect tot spectrul de dreapta”, a conchis Mocanu

sursa: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img