Ședința de judecată în dosarul BEM a fost AMÂNATĂ din nou

l

UPDATE: Ședința de judecată a fost amânată pe motiv că doi dintre cei 5 inculpați nu au fost prezenți. Procurorii fostului director al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici și a fostului șef Direcţiei securitate economică a BEM, Leonid Belibov au invocat probleme de sănătate.

”Învinuiții Gacichevici și Belibov nu se pot prezenta din motive de sănătate. Avocații au prezentat certificate medicale, pe parcurs va fi verificată veridicitatea acestora”, a declarat procurorul. Următoarea ședință va avea loc pe 28 octombrie.

Menționăm că ședinţa programată pe 22 septembrie a fost amânată din cauză că unul dintre inculpaţi ar fi fost internat în spital.

Amintim că cinci persoane din fosta administraţie a băncii au statutul de inculpat. Este vorba despre fostul preşedinte al BEM, ex-vicepreşedintele, ex-şeful Direcţiei Credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Cauza a fost transmisă în instanţa de judecată în aprilie 2013.

CNA şi procurorii anticorupţie au expediat în instanţa de judecată 18 dosare care vizează încălcarea regulilor de creditare de către fosta administraţie a Băncii de Economii. În prezent, 12 dosare privind fraudele de la BEM se află la etapa de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură.

Astăzi, Procuratura Anticorupţie a anunțat că au fost finalizate urmăririle penale în privinţa a 5 foşti membri ai Comitetului de creditare ai BC “Banca de Economii” SA, acuzaţi de încălcarea regulilor de creditare cu cauzarea instituţiei financiare a daunelor în proporţii deosebit de mari.

În intervalul anilor 2010-2011 fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat unui agent economic credite neperformante în sumă de 2 450 000 dolari SUA. Deşi, potrivit legislaţiei, intervenţia Comitetului de Creditare se impunea şi acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari.

You may also like

Comments are closed.

By