Sectorul de Dreapta AMENINȚĂ autoritățile cu un nou MAIDAN în toată Ucraina

iaros

Liderul organizației extremiste Dmitri Iaroș este nemulțumit de evenimentele care au loc în Odesa, unde au fost arestați câțiva membri ai „Sectorului de Dreapta”.

În acest context, „Sectorul de Dreapta” amenință autoritățile ucrainene cu noi acțiuni de protest în toată țara în legătură cu reținerea a doi activiști. Ambii sunt acuzați de răpirea unui deputat din cadrul Consiliului raional din Kominternivske.

Liderul organizației, interzisă în Rusia prin decizia Curții Supreme, Dmitri Iaroș a calificat acțiunile organelor de drept drept represii împotriva patrioților. El a mai declarat că confruntările cu mișcările naționaliste se vor transforma pentru președinte și anturajul său într-un nou Maidan.

„Fac apel celor de la putere, din structurile statului: încetați represiile împotriva patrioților, în caz contrar o veți sfârși rău. De această dată, nu veți putea fugi din țară cum au făcut-o predecesorii voștri”, a scris Iaroș pe facebook.

El a mai chemat toți cetățenii Ucrainei, luptători și activiști ai mișcării „Sectorului de Dreapta” să fie pregătiți pentru acțiuni de nesupunere civică, scopul cărora va fi lichidarea regimului ocupației interne și obținerea statalității poporului ucrainean.

sectorul dreapta

Amintim că Tribunalul raional Primorsk din Odessa a decis arestarea, pe un termen de două luni, a liderului organizației „Sectorul de Dreapta” din regiunea Odesa, Serghei Sternenko. Acesta împreună cu aliatul său, Ruslan Demciuk, sunt acuzați că l-ar fi răpit pe un deputat din cadrul Consiliului raional din Kominternivske.

You may also like

Comments are closed.

By