Sclav la grajd! Un tânăr a fost sechestrat și impus să muncească din greu

Proprietarul unei cirezi de vite, un tânăr de 29 de ani din satul Lozova, raionul Strășeni, a fost reținut de polițiști pentru trafic de persoane.

Suspectul, în comun cu alte persoane, neidentificate de organul de urmărire penală, a racolat un tânăr de 28 de ani. Acesta a fost dus la un grajf de vite, unde suspectul este arendaș. Tânărul a fost amenințat și impus să lucreze în condiţii nefavorabile, fără a fi salarizat.

Victima a muncit acolo din octombrie 2014. În aprilie 2015, tânărul a fugit de la grajd, însă a fost găsit și impus din nou să muncească.

Ca urmare a investigațiilor, polițiștii au stabilitit că victima a fost tratată ca un sclav, într-o stare de dependenţă totală față de „patronul” său. Acesta i-ar mai fi pus în cont și niște datorii, pentru care victima era impusă să presteze diferite munci.

Poliția menționează că tânărul provine dintr-o familie social-vulnerabilă, nu avea sprijinul celor apropiați, motiv pentru care a acceptat să muncească în condițiile impuse. El avea interdicția suspectului de a contacta cu alte persoane.

Tânărul a fost găsit de polițiști pe 3 septembrie. În cadrul percheziției efectuate la ferma din localitatea Lozova, au mai depistat și un minor, care de asemenea era forțat să muncească.

La moment, victimele se află în siguranţă, fiind transmise către Sistemul Naţional de Referire.

Suspectul se află în arest pentru 20 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By