12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

ȘAH de la Plahotniuc: Vreți anticipate? Poftim!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

„Alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru, dacă cetățenii au o alternativă la guvernarea actuală și doresc să o schimbe înainte de termen”. De această părere este prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook, fostul deputat în Parlament scrie că „dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese care vrea să pună mâna pe putere, eu nu văd o problemă să o susțin”.

„Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum. Dar nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru, dacă cetățenii au o alternativă la guvernarea actuală și doresc să o schimbe înainte de termen, în acest caz chiar la câteva luni după cele două scrutine. Dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese care vrea să pună mâna pe putere, eu nu văd o problemă să o susțin; e o opțiune care trebuie analizată serios, trebuie evaluate toate riscurile și luate decizii curajoase.

După eventualele alegeri anticipate vom avea cu toții posibilitatea să vedem cine și ce a avut de câștigat, care au fost scopurile, care este alternativa și așa mai departe. Iar dacă lucrurile ies prost, știm și cine poartă răspunderea.

Alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni, dimpotrivă, să ne îndemne la o evaluare atentă. Ele rămân mereu un veritabil instrument democratic prin care poporul își desemnează conducătorii și trebuie tratat cu atenția cuvenită și, mai ales, cu responsabilitatea cuvenită”, a spus Vlad Plahotniuc.

Amintim că zilele trecute PSRM și Partidul Nostru au cerut, la fel, alegeri anticipate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img