Reţinut cu droguri în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul protestului DA // VIDEO

s-1_0 (1)

Un locuitor al capitalei, de 25 ani, a fost reţinut şi escortat de către angajaţii IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a IGP pentru faptul păstrării şi consumului de substanţe narcotice în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit infomarţiilor preliminare, poliţia a fost solicitată, astăzi, în PMAN de către o domnişoară, care a declarat că i-ar fi fost sustras telefonul mobil în timpul protestului. Veniţi la faţa locului, poliţiştii au iniţiat investigaţii în vederea stabilirii circumstanţelor dispariţiei telefonului mobil. Respectiv, în geanta tânărului, care s-a dovedit prietenul ei, poliţiştii au depistat o sacoşă cu o masă vegetală marunţită, asemănătoare cu cânepa, precum şi o sticlă confecţionată artizanal pentru consumul de droguri. Acesta a început a manifesta un comportament neadecvat faţă de poliţişti, care s-ar fi aflat sub influenţa subtanţelor narcotice. El a fost reţinut şi condus la sectorul de poliţie pentru audieri, unde a recunsocut că este consumator activ de droguri şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Acesta a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie pentru preluarea probelor de sânge. Totodată poliţiştii au iniţiat un proces penal pentru păstrarea şi consumul de substanţe narcotice. El riscă o pedeapsă amendă în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau închisoare de pînă la 1 an.

Amintim că Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr” organizează în aceste zile manifestații de protest față de actuala guvernare.

You may also like

Comments are closed.

By