Protestatarii DA au dat ochii cu Timofti: Nu mai vor să-l demită

timofti Da.jpg7

Un grup ai protestatarilor Platformei Demnitate și Adevăr au mers, astăzi, la șeful statului, Nicolae Timofti. În cadrul întrevederii, liderii DA i-au prezentat președintelui câteva solicitări. Ei au cerut convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe tema situației social-politice din țară, asigurarea protejării manifestanților și susținerea ideii de alegere a șefului statului prin vot direct, în cadrul unui scrutin general.

De asemenea, protestatarii au cerut din nou demiterea guvernatorului Băncii Naționale, a procurorului general, a directorului CNA și a președintelui Curții Supreme de Justiție, pe care protestatarii îi consideră responsabili pentru devalizarea unor bănci din Republica Moldova.

”Ei au arătat că nu insistă asupra demisiei președintelui Timofti, și că această solicitare a apărut „ca un mijloc de a scoate țara din captivitate””, se spune într-un comunicat al Președinției.

timofti Da.jpg9

timofti Da.jpg0

timofti Da

Președintele Nicolae Timofti a declarat că a decis deja convocarea Consiliului Suprem de Securitate, că organele de forță vor veghea în continuare asupra menținerii manifestațiilor într-un registru pașnic și că este de notorietate punctul său de vedere în favoarea alegerii șefului statului prin vot universal.

”Nicolae Timofti a reiterat faptul că este îngrijorat, ca și majoritatea cetățenilor, de problemele din domeniile justiției, financiar-bancar, agricol, și altele, și că va continua să facă demersurile necesare, în limita atribuțiilor sale constituționale, pentru remedierea lor”.

Participanții la discuție au convenit că vor mai avea o întrevedere în cadrul căreia ar urma să fie continuată dezbaterea necesară pentru identificarea unor soluții.

Amintim că Platforma Demnitate și Adevăr protestează în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău de pe 6 septembrie. Acum două zile, manifestanții DA au pichetat Reședința de Stat. Protestatarii au bătut în butoaie și au cerut demisia președintelui, scandând „Timofti, trezirea!”.

You may also like

Comments are closed.

By