Procurorul DNA a ajuns la Chișinău

alexandru_mariana_4289

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România a ajuns, astăzi, la Chișinău. Este vorba despre Mariana Alexandru, expert în domeniul criminalităţii economico-financiare. Ea a fost prezentată conducerii PG şi CNA de către delegaţia UE, acreditată în Republica Moldova.

Expertul a fost selectat de Delegaţia Uniunii Europene în urma mai multor demersuri ale CNA către misiunile diplomatice de oferire a asistenţei în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

Misiunea procurorului DNA începe de marți, 15 septembrie şi va consta în organizarea unor ample deliberări cu beneficiarii proiectului, Procuratura şi CNA, în vederea aplicării celor mai bune practici din legislaţia internaţională. Funcționarul român urmează să examineze modul în care instituţiile din RM luptă cu fenomenul corupţiei și să revizuie unele dosare.

Mariana Alexandru a instrumentat dosare de corupţie precum cele ale lui Cătălin Voicu, Monia Ridzi sau Adrian Năstase. Tot ea a iniţiat dosarul „Gala Bute”, în care urma să se afle implicarea Elenei Udrea. Mariana Alexandru a plecat acum un an din funcţia de procuror-şef al Secţiei II din DNA, în urma cererii de pensionare.

You may also like

Comments are closed.

By