Prima cursă feroviară spre Iași a pornit în această dimineață. Cum arată trenul

tren chisinau iasi

Noua cursă feroviară Iași-Chișinău (stația Socola) a fost lansată miercuri dimineață. Primii care au călătorit au fost ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, directorul general CFM, Iurii Topală, primarul capitalei Dorin Chirtoacă și liderul PL, Mihai Ghimpu.

24

tren unimedia

tren6

Trenul va circula zilnic şi va porni din Chișinău la ora 6:17 minute dimineaţa, iar din Iași (st. Socola) la ora 17:17. La Staţia Feroviară Socola trenul ajunge la ora 10.28. Noua garnitură este dotată cu wi-fi și aer condiționat. Capacitatea totală a garniturii este de 265 de locuri.

tren7

tren17

Potrivit directorul general CFM, Iurie Topală, biletele de călătorie pentru noua cursă feroviară vor fi mai ieftine cu 20 %. Reducerea este valabilă pentru toți călătorii în perioada 30 septembrie-30 octombrie, iar studenții și elevii din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor beneficia de această reducere permanent. Studențiilor și elevilor li se va acorda reducere de 25 % la biletul de călătorie la vagon de clasa I și 20 % pentru călătoriile la vagon de clasa II și III.

De asemenea, copiii vor beneficia de 50% reducere pentru biletul de călătorie. Pentru prima cursă, potrivit datelor online, s-au vândut 127 de bilete.

Prețul biletelor în perioada reducerilor și după:

La clasa I – 173 de lei (în perioada reducerilor), după 30 octombrie va costa 230 de lei;
La clasa a II-a – 148 de lei (în perioada reducerilor), după 30 octombrie va costa 185 de lei;
La clasa a III-a – 132 de lei (în perioada reducerilor), după 30 octombrie va costa 165 de lei.

sursa foto: today.md, diez.md, agora.md, unimedia.info

You may also like

Comments are closed.

By