Premierul Valeriu Streleț a plecat în SUA

unnamed

Delegația Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Valeriu Streleț, participă în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la Segmentul Înalt din cadrul sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU, reuniune care adună lideri politici și oficiali din majoritatea statelor lumii, informează Serviciul de presă al Executivului.

Delegația RM va avea întrevederi cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, cu omologul său din Suedia, cu Președinții Bulgariei și Lituaniei, cu Directorul Executiv al Corporaţiei Provocările Mileniului (MCC), Dana J. Hyde. De asemenea, se va întâlni cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al SUA, precum şi cu reprezentanți ai companiilor din domeniul energetic.

În cadrul vizitei sale în Statele Unite, Premierul va purta discuții cu conducerea Fondului Monetar Internațional în vederea consolidării cooperării bilaterale și impulsionării dezvoltării Republicii Moldova.

În seara zilei de 30 septembrie, Streleț va prezenta de la tribuna principală a ONU discursul principal din numele Republicii Moldova. Delegația Republicii Moldova va participa, de asemenea, la invitația Președintelui SUA, Barack Obama, la Summit-ul Liderilor privind combaterea Statului Islamic din Irak și Levant (ISIL) şi Extremismului Violent.

You may also like

Comments are closed.

By