PPCDA! Bună dimineața, moldoveni din corturi!

ppcda_nastase.

Iată că dubiile existente şi înaintea protestului de duminică sunt confirmate de liderii „platformei civice” care au chemat oamenii în PMAN. Aceştia nici nu mai ascund că au o agendă politică de care se conduc, total diferită de cea a protestatarilor care au ieşit la protest cu revendicări sociale. Liderii PDA, unii dintre – ei exponenţi ai defunctului PPCD, finanţaţi de oligarhii Victor şi Viorel Ţopa urmăresc crearea unui nou partid politic (după eşuarea proiectelor Antimafie şi PLR) şi folosirea oamenilor din Piaţă pentru a provoca alegeri anticipate. Chiar dacă anticipatele ar însemna revenirea stângii roşii şi anti-europene la guvernare, platformiştii roşchişti îşi urmăresc sârguincios agenda, repetând scenariul anilor 2001 şi 2005.

În 2001 PPCD-ul a adus comuniştii la guvernare, după ce a dat jos împreună cu aceştia Guvernul Sturza şi a votat reforma constituţională, la fel în alianţă cu PCRM. Fostul vicepremier Valentin Dolganiuc, unul din liderii Platformei şi cel care promovează cel mai intens agenda politică pe interior a fost unul din cei mai importanţi actori ai acelor evenimente.

După ce au delapidat ani la rând banii statului Român şi respectiv după protestele simulate (cu aceleaşi corturi în centrul Chişinăului) împotriva lui Voronin (deja vu ale protestelor actuale), în 2005 Roşca şi ortacii săi regăsiţi acum în PDA nu doar că îl votează în Parlament pe Voronin pentru al doilea mandat la Preşedinţie, dar şi intră în alianţă cu comuniştii. În acea alianţă PPCD-ştii şi-au asumat rolul de aşa-numită „opoziţie constructivă” şi au fost principalii parteneri ai comuniştilor în instaurarea dictaturii lui Voronin de după 2005.

Pentru constructivismul lor roşchiştii au fost răsplătiţi generos de Voronin. PPCD-iştii au obţinut de la guvernarea comunistă controlul mai multor instituţii de stat, indulgenţă pentru mai multe afaceri, dar şi posturile de televiziune EuroTV şi radio Antena C, furate de la Primăria Chişinău, care la acel moment erau cea mai puternică voce anti-comunistă din Moldova. Vasile Năstase, comunicatorul, mai bine zis propagandistul principal al PDA a fost cel care a pus lacăt la gura jurnaliştilor de la acele instituţii media şi a instaurat un regim de dictatură editorială, după modelul NIT-ului lui Voronin (vezi imaginea). Aceleaşi aptitudini de propagandist Năstase acum le aplică la trustul de presă Jurnal, care aparţine finanţatorilor PDA, oligarhilor Ţopa, conducătorul Platformei fiind nimeni altul decât fratele său Andrei Năstase, finul lui Victor Ţopa. Angela Aramă, o altă platformistă, respectiv fostă PPCD-istă este autorul controversatului Cod al Audiovizualului.

Acum aceiaşi oameni pregătesc relansarea pe piaţa politică a PPCD-ului sub marca viitoarei emanaţii politice a PDA, cu ajutorul finanţelor oligarhilor Victor şi Viorel Ţopa şi exploatând cinic protestul oamenilor care au ieşit să protesteze sincer împotriva hoţiilor guvernanţilor şi nu cu revendicări politice. Unul din scopurile deja declarate ale PPCD-iştilor, acum platformişti este provocarea alegerilor anticipate. Acest fapt, ca şi în 2001 înseamnă căderea guvernări pro-europene (formată cu mare chin) şi revenirea la putere a comuniştilor, care se regăsesc acum nu doar în PCRM, dar şi în alte proiecte politice pro-ruse, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru. Ultimele două sunt în topul sondajelor şi respectiv sunt principalii favoriţi în cazul anticipatelor. Readucerea pro-ruşilor la guvernare devine un scop tot mai evident al platformiştilor, or PDA a susţinut şi în recentele locale candidatul Socialiştilor la Primăria Chişinău, atacându-l deschis pe primarul liberal Dorin Chirtoacă. Deşi unii platformişti se declară unionişti, PDA a avut tupeul să dea cu piciorul în tinerii unionişti, în schimb să-şi apropie extremiştii de stânga de la AntiFa.

Cum a fost în 2001 şi 2005, PPCD-iştii din PDA, susţinuţi de forţele pro-ruse şi agentura rusească din AntiFa şi cea aciuată lângă clanul Lucinschi sunt foarte aproape de a-şi atinge scopul. Istoria se repetă ciclic. Se vrea readucerea stângii roşii la guvernare şi respectiv readucerea Moldovei su influenţa Moscovei. Această perspectivă devine una clară după ce Plahotniuc a dat de înţeles că este gata şi el de anticipate, respectiv de o alianţă de centru-stânga cu favoriţii anticipatelor.

Fără îndoială, hoţii de miliarde de la sau de pe lângă guvernare trebuie să răspundă, penal! Dar şi hoţii de speranţe şi viitor din fostul PPCD (acum PDA) trebuie să răspundă, politic! După ce au fost pedepsiţi electoral în 2009, acum aceştia sunt pasibili de o nouă sentinţă de condamnare, pentru o nouă componenţă de infracţiune politică, tentativa de torpilare a asocierii Republicii Moldova la UE, îndepărtarea de România şi readucerea acesteia sub influenţa Moscovei.

Hai, ochii larg deschişi şi urechile ascuţite, Moldova! Nu (votaţi) gândiţi cu inima, cum vă îndemna un slogan electoral al PPCD-ului! Gândiţi cu capul! Pentru asta tinerii i-au dat jos pe comunişti la 7 aprilie 2009? Ca să-i aduceţi voi acum înapoi?! DA??? PPCDA?! Bună dimineaţa, Moldova! Bună DIMINEAŢA, moldoveni din corturi!

sursa: balacci.wordpress.com

You may also like

Comments are closed.

By