Opt persoane, reținute în urma altercațiilor de la Procuratură. Petrenco și Amerberg rămân și ei ÎN AREST

retinut

Procuratura sectorului Rîșcani a emis ordonanță de reținere pe numele a 8 persoane, printre care și un minor, reținute pentru acțiuni ilegale, manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine. Astfel, 7 dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul pentru 24 de ore. Printre cei reținuți se numără Grigore Petrenco și Mihail Amerberg.

La moment, se petrec acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

protest procuratura

Amintim că cele opt persoane au fost reținute în timpul marșului de protest, organizat pe 6 septembrie de Grigore Petrenco în fața Procuraturii. Protestatarii au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției. Manifestanții au avut un comportament agresiv față de forțele de ordine, încercînd să destabilizeze Situația și liniștea publică.

În urma altercațiilor, 6 polițiști s-au ales cu diferite traumatisme. Poliția nu exclude că bănuiții reținuți pe cazul dezordinelor în masă, ar putea fi potențialii suspecți în cauzarea leziunilor corporale politiștilor aflați în exercițiul funcțiunii.

În acest caz, Politia va iniția șapte cauze penale în baza art. 349 alin. 11, Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi dovedită vinovăția suspecților, aceștia riscă amendă în mărime de la 10000 la 20000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 3 ani.

Menționăm că în rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri și lacăte. Totodată, în urma expertizei, s-a constatat că una din persoanele reținute, se afla în stare de ebrietate narcotică.

You may also like

Comments are closed.

By