Operațiune de amploare // Zeci de PERCHEZIȚII în raionul Cahul. Ce au găsit polițiștii

Screenshot_8

Zeci de percheziții domiciliare au avut loc în mai multe localități de pe raza raionului Cahul. Potrivit poliției de frontieră, de la începutul anului curent cetățeni ai R.Moldova au constituit grupe infracționale bine organizate, care făceau contrabandă cu produse din tutun.

Grupările criminale aveau rolul în rețeaua formată, cu direcții specializate în activitatea ilegală de fabricare, depozitare, organizare și transportare prin contrabandă a produselor de tutungerie, precum și alte obiecte și mărfuri peste frontiera de stat a Republicii Moldova. Traficul ilicit de bunuri se realiza la frontieră cu România, Ucraina și pe segmentul transnistrian.

În total, oamenii legii au reținut 27500 de pachete de țigări care aveau timbre de acciz ale Republicii Moldova, Ucrainei, inclusiv și cele destinate spre realizare în magazinele Duty Free, marca ,,ASHIMA”.

La fel, în urma investigațiilor, a fost reținut un membru al grupului criminal. El avea rolul de a asigura grupul cu țigări de diferite mărci comerciale, în special ASHIMA. Activitatea bărbatului a fost monitorizată preț de câteva luni de zile, până la reținerea acestuia.

Bărbatul a fost observat la 21 septembrie în timp ce se deplasa spre linia de frontieră. El se afla la volanul unui automobil și circula cu farurile stinse. Șoferul nu s-a conformat somărilor polițiștilor să oprească și a reușit să scape. A doua zi, automobilul a fost găsit la o distanță de cca 500 metri de la malul râului Prut în care s-au depistat 32 de saci, o barcă gonflabilă și funii. În saci erau ambalate 22500 pachete de țigări, marca PLUGARUL, cu timbru de acciz al R. Moldova, și 5000 pachete de țigări, ASHIMA, fără timbru de acciz.

Screenshot_4

Screenshot_3

Totodată, în apropierea nemijlocită de locul depistării produselor de tutungerie, s-au găsit două mijloace de transport, de marca UAZ, care sunt suspectate ca fiind utilizate de contrabandiști la transportarea țigărilor.

unnamed (1)

Screenshot_5

În baza celor descoperite și a materialului operativ acumulat de ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră, în aceeași zi, DIS, DUP, DEM, DR SUD ale DPF, SPIA a MAI și Procuratura Generală au efectuat multiple percheziţii la domiciliile unor moldoveni bănuiți de implicare în activitatea de contrabandă cu țigări. De la aceștia au fost ridicate arme, muniții, telefoane mobile, cartele SIM, harta frontierei moldo-române, cu evidențierea regiunii raionului Cahul, cât și carnete de note cu înscrisuri ale tranzacțiilor bănești, obținute în urma activităților criminale.

Screenshot_7

Screenshot_6

unnamed

Urmare a descinderilor petrecute, un moldovean în vârstă de 41 de ani, bănuit de complicitate la săvârșirea infracțiunii în cauză, a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, sunt continuate acţiunile investigative și de urmărire penală întru stabilirea tuturor circumstanţelor infracţiunii și atragere la răspundere a persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By