Oligarhii din spatele Platformei DA au anunțat OFICIAL pentru ce organizează protestele! Vor sa pună ei mâna pe putere

victor-si-viorel-680x365

Acuzat că ar fi unul din cei care stă în spatele Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, omul de afaceri Viorel Țopa cheamă pe Facebook populația la revoltă duminică și cere instaurarea unui Guvern provizoriu investit în stradă. Potrivit site-ului mesaj.md, se confirmă astfel zvonurile că scopul este de a provoca un maidan sângeros în Republica Moldova.

Într-o imagine atașată mesajului, omul de afaceri mai cere deschis Guvern provizoriu investit în stradă, adică, de facto, răsturnarea actualei administrații de la Chișinău prin lovitură de stat. În acest fel, se confirmă informațiile vehiculate în presă, dar și pe rețelele de socializare, că Platforma „Demnitate și Adevăr” este condusă de tandemul Victor și Viorel Țopa și că scopul lor este de a provoca un maidan sângeros în Republica Moldova”, a menționat sursa citată.

Reamintim că unii analiști nu exclud că pe 6 septembrie protestul pașnic ar putea să se transforme în violențe de stradă, provocate de serviciile ruse cu ajutorul structurilor politice și extremiste pe care le susține în Republica Moldova. Experții au atenționat că susținerea protestului de către politicanul extremist Grigore Petrenco, susținut de Rusia și care ar controla temuta organizație radicală Antifa, este motiv serios de îngrijorare. Iar probabilitatea implicării rușilor, susțin comentatorii, este foarte mare în contextul conflictului armat din Ucraina.

Pe de altă parte, anterior, liderul mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că Jurnal TV, care mediatizează insistent acțiunile Platformei DA, dar și acțiunile lui Grigore Petrenco, s-a apropiat de forțele extremiste pro-ruse din cauza intereselor politice ale unor lideri din Platforma DA.

De menționat că principalul finanțator al Jurnal TV este Victor Țopa, care alături de Viorel Țopa a fugit în Germania din cauză unei condamnări la închisoare în Republica Moldova. Există mai multe opinii că Victor și Viorel Țopa au fost gata să se alieze cu forțe extremiste pro-ruse, doar ca să poată reveni în țară. Iar Platforma DA, potrivit informațiile dezvăluite în presă, a fost creată și este controlată la moment de cei doi Țopa.

This post is also available in: Engleză, Germană

You may also like

Comments are closed.

By