Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, RESPINSĂ în Parlament

ponta_vot_motiune_52687500

Cea de-a patra moțiune de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă.

Moţiunea de cenzură a PNL, intitulată „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi, notează

Partidul Naţional Liberal a decis să depună această moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru că situaţia actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă. „… în orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni de zile”.

Premierul Victor Ponta a declarat după respingerea moțiunii că a fost „un eşec din toate punctele de vedere”, precizând că a decis să nu mai participe la „bătălii politice inutile” şi să se concentreze pe „actul de guvernare”.

You may also like

Comments are closed.

By