22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Medicamente periculoase pentru sănătate, depistate în depozitul unei întreprinderi din capitală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Peste 2000 de flacoane cu preparate medicamentoase în asortiment, periculoase pentru sănătatea consumatorilor, au fost depistate în depozitul unei întreprinderi din capitală. Depozitul aparținea unui locuitor de 35 de ani al municipiului Chișinău.

Activitatea bărbatului a fost urmărită pe parcursul a două luni. Forțele de ordine au constatat, că acesta, timp de aproximativ 8 luni, comercializa pe teritoriul Republicii Moldova preparate medicamentoase, introduse în țară din Federația Rusă. Fiecare produs era vîndut cu circa 200-250 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilul, domiciliul și în depozitul întreprinderii au fost ridicate: flacoane cu preparate medicamentoase în asortiment, produse pentru creșterea potenței, ceaiuri pentru slăbit în valoare de circa 600 000 lei, certificate de conformitate eliberate de furnizorii din Federația Rusă, acte de evidență contabilă, documente de import și ciorne de evidență contabilă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 216 alin.(2) Cod penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „producerea, transportarea, păstrarea, comercializarea, oferirea cu titlu oneros sau gratuit a produselor (mărfurilor), prestarea serviciilor, periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor” riscă amendă de la 16 000 la 20 000 de lei sau închisoare de pînă la 3 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img