Medicamente EXPIRATE, depistate în mai multe farmacii din țară

farmacie

Inspectorii Agenției pentru protectia consumatorilor au efectuat mai multe controale la câteva farmacii din capitală, dar și din alte localități din țară.

Potrivit inspectorilor, au fost depistate o mulțime de încălcări. Printre acestea se numără comercializarea produselor parafarmaceutice fără indicarea prețului unitar al produsului, utilizarea mijloacelor de măsurare nelegalizate. Totodată, spun specialiștii, temperatura din frigidere se măsura cu termometre neverificate metrologic.

Una dintre farmaciile verificate vindea șampoane, creme pentru copii, săpunuri lichide și gume de mestecat cu termenul de valabilitate expirat.

Inspectorii au mai depistat și un set de produse parafarmaceutice care nu dispuneau de instrucțiunile de utilizare, lipsind contraindicațiile în limba de stat, data producerii și termenul de valabilitate.

Un alt agent economic comercializa medicamente cu termenul de valabilitate expirat și în lipsa prețurilor pe unitatea de măsură al produsului. De asemenea, erau expuse spre comercializare 10 unități de termometre fără autorizația care confirmă dreptul de vînzare, 5 dintre ele neavînd buletinul de verificare metrologică.

Inspectorii Agenției au întocmit procese-verbale pe numele agenților economici și urmează a fi sancționați conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By