10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Leancă îi răspunde lui Streleț: Curînd îi voi face o împrospătare de memorie

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele PPEM, Iurie Leancă i-a răspuns actualului prim-ministru la acuzațiile aduse în cadrul emisiunii ”ÎnProfunzime”. Leancă afirmă că Guvernul ”vinovat” este același pe care tot Streleț îl ridica în slăvi. El mai spune că în curând va face dezvăluiri despre criza și situația social-politică din țară de care este responsabil actualul premier.

”Acest om încearcă să ne convingă că a descălecat pe acest pamînt acum 40 și ceva de zile (n.r. de la învestire în funcție), neavînd habar ce s-a întîmplat în Republica Moldova pîna atunci, dar că de la venirea lui ar începe construcția celei „de-a Doua Republici”. Foarte curînd îi voi face o împrospătare de memorie consistentă lui Streleț, voi prezenta public cîteva lucruri importante legate de situația social politică din țară, motivele care au generat această criză fără precedent în care ne aflăm, inclusiv despre rolul, deloc de neglijat, al actualului premier în crearea acestei debandade”, a scris Leancă pe Facebook.

În aceeași postare, fostul premier mai susține că Streleț prin declarațiile făcute ”demonstrează că el și șefii lui de la guvernare sunt într-o panică profundă” și că încearcă să distragă atenția opiniei publice de la subiectele de actualitate.

”Dacă Streleț vorbește despre gafe, cred că ar trebui să conștientizeze că gafa monumentală a fost comisă chiar de el atunci cînd a acceptat funcția de premier ca parte a unui joc murdar, presărat inclusiv cu trădarea de data aceasta a unui alt coleg de partid (candidat la funcția de premier), ale cărui efecte le vedem deja cu toții. Uitați-vă doar cu cîtă aroganță acest „specialist în toate” ne spune, într-un limbaj suburban, că pe cetățeni îi „doare în cot” de modul în care este ales președintele țării. Îi reamintesc lui Streleț cu cîtă ardoare partidul din care face parte susținea anterior alegerea președintelui de către popor. Atunci avea alta opinie despre dorințele poporului fiindcă așa își dorea șeful său de partid. Între timp a ajuns însă să-l „doară în cot” de popor și să-l trateze cu dispreț și aroganță”, a adăugat Iurie Leancă.

Amintim că actualul premier Valeriu Streleț l-a acuzat pe Iurie Leancă și cabinetul de miniștri de furtul miliardului din Banca de Economii.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img