Iurie Roșca alături de colegii din DA: Cheamă lumea la protest

rosca

Iurie Roșca a postat un mesaj pe Facebook, în care îndeamnă lumea să vină în PMAN pentru a se alătura Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. Roșca susține că Platforma DA merită toată susținerea din partea societății și îi laudă pe conducătorii acesteia.

„Acțiunile Platformei DA se bucură de o susținere populară tot mai largă. Personal, am urmărit cu maximă atenție și simpatie acțiunile acestui grup civic. Mai ales, că poziția și revendicările lor consună perfect cu mulțimea de articole, conferințe de presă și intervenții la TV și radio, în care mi-am manifestat atitudinea față de criminalii din fruntea statului. Puterea este uzurpată, oligarhii jefuiesc țara, lumea moare de foame și geme sub povara abuzurilor și a nelegiuirilor. Orice răbdare are limite. Iar conducătorii Platformei DA exprimă o stare de spirit generalizată. Îi cunosc pe mai toți. Și mă bucur pentru curajul și consecvența lor”.

Iurie Roșca declară că protestele non-stop trebuie să ia amploare, „indiferent de starea vremii și în pofida presiunilor puterii”.

„Membrii activi și simpatizanții PPCD sunt deciși să rămână până la capăt alături de protestatari. Avem și corturi, și megafoane, dar și experiență. De mâine vom fi și mai mulți în piață. Avem toată considerația pentru organizatori. Ei știu mai bine cum să-și construiască tactica de luptă cu regimul. Nimeni dintre noi nu intenționează să se manifeste mai mult decât ca simpli protestatari, solidari cu liderii Platformei DA, hotărâți și dornici să contribuim la debarcarea cât mai grabnică, prin metode pașnice, democratice și legale, a uzurpatorilor. Țara are nevoie de o schimbare adevărată. Toată lumea trebuie să vină în piață!”, a mai scris el.

Menționăm că din Platforma DA fac parte mai mulți foști PPCD-iști, printre care și Valentin Dolganiuc, ex-viceprim-ministru al RM.

Amintim că duminică, 13 septembrie, Platforma organizează noi acțiuni de protest în Piața Marii Adunări Naționale.

You may also like

Comments are closed.

By