INCREDIBIL // A intrat doar să se roage, dar a fost prins cum șterpelea o icoană de 10 mii de lei. Află ce urma să facă

icoana

Un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut după ce a furat o icoană dintr-o biserică din sectorul Centru al capitalei. Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 19:00, iar individul a fost capturat în momentul când intenţiona să părăsească ograda bisericii. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă a IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru desfăşurarea acţiunilor de investigaţii. Ulterior el a fost escortat la inspectorat pentru audieri. Valoarea icoanei sustrase a fost estimată la suma totală de 10 000 lei.

În cadrul audierilor, individul a recunoscut că a furat icoana, cu scopul de a o instala la o altă biserică din capitală.

„Ca orice creștin, mi-am făcut cruce, am procurat lumânări, m-am închinat, după care am luat icoana să o duc în fața Soborului, unde avem un bloc”, a declarat bărbatul.

Acesta a spus că a fost prins de o maică în moment ce ieșea din biserică.

La moment, el este reţinut pe un termen de 72 ore la Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetat penal pentru furt.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By