„Fenomenul” Maia Sandu atinge o cotă de 1 la sută în sondaje

Maia-Sandu-Uniforma-copy-750x410 (1).jpg5

Rezultatele acțiunilor corturilor singuratice din PMAN au fost prezentate marți printr-un sondaj de opinie. Primul rezultat este o instaurare sigură la putere a celor de pe stânga, pro-rușii, iar a doilea rezultat este despre cum tot ce s-a protestat până acum este doar un fîs urât mirositor, iar speranța Platformei DA este undeva la mai puțin peste 1% de încredere. Maia Sandu, cea pe care o venerau cei din Piață, declarația căreia a fost citită de pe Facebook direct pe scena protestului, a reușit să fie mai de încredere decât fostul ei șef de partid, dar nu suficient de mult încât să fie în rândul celor care pot conta în politica moldovenească.

Jumătate din protestatarii din PMAN au cea mai mare încredere în Maia Sandu // Moldova.org

Potrivit sondajului,  idolul plaformiștilor este undeva la coada clasamentului, iar o bună parte din respondenți nici nu o cunosc pe numita Maia Sandu, fost ministru al educației, consilier pe vremuri în Guvernele comuniste, angajată prin America.

Sondajul de mrți arată că toate eforturile Platformei DA, de a atrage fostul ministru, sunt acum egale cu zero, iar procesul de identificare a unui lider bun și curat trebuie să înceapă de la capăt. Cu siguranță nu-și mai pot pune speranța că Sandu ar putea prelua hățurile partidului ce se va naște din Platforma Țopilor și Nastașilor. Ar fi și pentru ei o sinucidere din fașă să bagi în față pe cineva care este acum la nivelul de încredere cel mai de jos.

Poate că s-ar putea expune cineva și asupra ridicării în sus a lui Andrei Nastase… dar vedem că fostul procuror a încăput accidental în lista lui Jigău, fără multe șanse din partea electoratului. Nici acesta nu poate aduna oameni suficienți măcar pentru a ocupa o masă la Andy’s Pizza. E neînsemnat pe arena politică, chiar dacă are aproape un an de când palavragește prin centrul Chișinăului și stă călare pe Jurnal TV.

Rezultatele sondajului sunt clare, la fel cum sunt și acțiunile corturilor protestatare. Uite că le-a reușit să promoveze opoziția stângă, după cum a și fost scopul principal, dar nu le-a reușit să identifice și un lider pentru ei. Ce să-i faci, măcar un lucru din două. Vor mai încerca și în altă parte, cu alte corturi.

Acum, după un așa succes, cei cu Platforma DA trebuie să-și strângă catrafusele și să plece în ograda Jurnal TV, pentru că rost de ei nu mai este, odată ce liderii lor oficiali și neoficiali nu pot sări mai sus decât o broască râioasă.

Hai băieți, mai inventați și alți lideri, pentru că Maia Sandu este deja plictisitoare și electoratului vostru. Dacă sondajul din septembrie 2015 arăta că majoritatea susținătorilor Platformei DA au încredere în fostul ministru, iată că în aceste clipe nu mai cred nici aceștia. Mai mult, a scăzut și încrederea în Nastas, de la 8% la puțin peste 1%. Asta nu vă spune că sunteți penibili, dragi platformiști?

Ați fost absolut de penibili când ați citit mesajul de pe Facebook, fără ca persoană să cunoască intențiile voastre. Ați mai fost penibili când Nastas țipa că Maia Sandu ar putea fi un lider bun de partid și v-ar putea conduce. Au mai fost și alte situații penibile, dar mai grav este că de fiecare dată ați fost ca niște oi care ați ascultat tot ce se spune de pe scenă, fără măcar să încordați cerebelul și să vă gândiți că lucrurile stau nițel altfel.

Turmă de oi… protestatare.

Foto: moldovesti.info

sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By