Facturi la apă mai mici pentru orheieni! Regia Apă-Canal a compensat cheltuielile

142079061639ba769a

Locuitorii orașului Orhei au primit facturile la apă potabilă pentru luna august 2015. Acestea sunt mult mai mici, iar în unele cazuri chiar 0, față de facturile pentru luna precedentă, datorită compensării cheltuielilor la apă de către Regia Apă Canal-Orhei.

“Acest fapt se datorează în primul rând eficientizării managementului întreprinderii Apă Canal-Orhei. Analizând întreaga activitate a regiei, am reușit să depistăm și, ca urmare, să eliminăm un șir de cheltuieli și pierderi nemotivate. De exemplu la începutul verii, pierderile pe apeduct constituiau 43% din întreg volumul de apă potabilă dobândită. La moment s-a reușit reducerea acestui volum până la 31%. În plus, au fost conectați mai mulți consumatori noi la rețeaua de aprovizionare cu apă și canalizare. Toate acestea ne-au dat posibilitatea să compensăm o parte din consumul apei potabile pentru locuitorii orașului Orhei, din resursele întreprinderii Apă Canal-Orhei”, a declarat Directorul General interimar al S.A. Regia Apă Canal-Orhei, Victor Perțu.

facturi

Reamintim că, potrivit deciziei Consiliului Orășenesc Orhei, începând cu 1 august 2015 s-a aprobat compensarea consumului apei potabile în volum de 4 m3/lună per consumator, din contul Regiei Apă Canal-Orhei. Compensarea se acordă persoanelor fizice, locuitori ai orașului Orhei, conectați la rețeaua Regiei Apă Canal-Orhei, care nu au restanțe la plata facturilor la ziua intrării în vigoare a regulamentului. Compensațiile cheltuielilor se vor efectua numai în cazul recepționării informației lunare cu privire la datele contorului privind consumul de apă.

Consumul mediu de apă potabilă în or.Orhei este de 4 m3/lună per consumator (persoane fizice).

You may also like

Comments are closed.

By