EXPLOZIE în sud-estul Turciei: Cinci copii au fost răniți

explozie-afp

Cinci copii au fost răniți luni, când o bombă a explodat pe o stradă din orașul turc Diyarbakir, unde au avut loc confruntări violente în ultimele săptămâni, au declarat oficiali medicali, citați de Reuters.

O altă explozie, produsă în orașul Tatvan, a rănit cinci soldați care se aflau într-un autovehicul, au declarat surse din domeniul securității, citate de Mediafax.

Copiii au fost răniți în cartierul istoric Sur din Diyarbakir, scena unor confruntări recente între forțele de securitate și militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Diyarbakir este cel mai mare oraș din sud-estul Turciei, regiune unde trăiesc majoritatea celor 15 milioane de kurzi din țară.

Autoritățile au impus restricții de circulație în Sur, un cartier cu străduțe înguste pe unde nu pot circula vehiculele. În cartier se află biserici istorice, moschei și o fortăreață din epoca romană.

Cele mai intense lupte după cele din anii ’90 au izbucnit regiunea sud-estică a Turciei în iulie, când Ankara a lansat raiduri aeriene împotriva PKK în Turcia și Irak. Peste 100 de membri ai personalului de securitate și sute de militanți au fost uciși.

You may also like

Comments are closed.

By