”Dosarul SCLAVIEI” a ajuns în instanță. Șase bărbați, printre care un polițist, ar putea face pușcărie

stana

imagine simbol

Șase bărbaţi din raionul Orhei, printre care şi un poliţist, sunt învinuiţi de comiterea traficului de fiinţe umane.

Urmărirea penală pe numele lor a început în martie 2015. Potrivit probelor, inculpaţii au recrutat trei bărbaţi pe care i-au impus să muncească pe teritoriul unei stâne de oi din raionul Orhei. Victimele au muncit la stână din 2012 până în 2015.

Una dintre victime a fost reţinută de poliţistul cercetat pe un caz de furt. Drept pedeapsă, acesta l-a transmis către proprietarul stânei de oi pentru exploatare în muncă forţată. În schimb, poliţistul a primit 4 mii de lei şi un calup de brânză.

Victimele erau amenințate cu bătaia dacă refuzau să muncească în condiţiile de trai, similare sclaviei. În plus, bărbații nu primeau niciun ban. Sătui de robie, doi dintre ”sclavi” au fugit, însă inculpaţii i-au găsit la domicilii și i-au întors la munca silnică.

Culmea este că unul dintre inculpaţi a falsificat mai multe acte pentru a putea primi pensia de invaliditate a uneia dintre victime. Acesta i-a sustras peste 17 mii de lei. Astfel, inculpatul mai este învinuit şi de comiterea jafului, falsului în acte şi escrocheriei.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au transmis dosarul spre examinare instanţei de judecată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii cu vârstele cuprinse între 21 şi 43 de ani, riscă ani grei de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By