Dodon îi răspunde lui Chirtoacă: Poate să vină cu Ghimpu să demoleze corturile

dodon

Președintele socialiștilor Igor Dodon insistă pe ideea că protestele desfășurate în scuarul Parlamentului și instalarea corturilor în ”Orășelul Victoriei” sunt acțiuni absolut legale.

”Chirtoacă poate să vină să demoleze corturile, împreună cu Ghimpu, dacă e așa deștept. Într-o zi o să-i aducem toate gardurile de la construcțiile neautorizate. Să se ocupe de probleme lui. Instalarea corturilor și protestele, conform Legii cu privire la întruniri, prevede că orice protest, inclusiv prin instalarea corturilor, se face prin depunerea unei cereri la Primărie, însă interzicerea se face prin decizia de judecată. Noi am depus cererea din partea PSRM și PN a depus. Putem instala corturi acum și în fața Primăriei. Nu este decizia judecății de a interzice. Să fie clar pentru cetățeni. Ce spune Chirtoacă nu mă interesează”, a spus Dodon.

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi primarul capitalei a declarat că protestele inițiate de PSRM și PN sunt ilegale, iar Igor Dodon și Renato Usatîi sunt ”prietenii fărădelegilor”.

În cadrul aceleași conferințe de presă, susținută împreună cu liderul PN, Renato Usatîi, cei doi au declarat că nu-și vor strânge corturile la dorința celor de la guvernare. Atât PSRM, cât și Partidul Nostru, vor cere, în continuare, demisia președintelui țării, Nicolae Timofti și a Guvernului, dar și ai mai multor conducători de instituții, responsabili de furtul de la BEM, printre care președintele CEC, Procurorul General, președintele CCA, directorul CNA.

În cazul în care persoanele menționate nu-și vor da demisia, vor trece la planul B, fără a oferi prea multe detalii.

You may also like

Comments are closed.

By