Parlamentul se convoacă în sesiunea de toamnă săptămâna viitoare. Vezi PROGRAMUL

PARLAMENT PICIOARE

Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de toamnă începând cu 16 septembrie. De săptămâna viitoare, își vor relua activitatea comisiile permanente, grupurile de lucru, alte organe de lucru ale Legislativului.

Astăzi, a fost discutat programul legislativ pentru sesiunea de toamnă 2015 de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE și însumează circa 80 de acte normative. Documentul conține un șir de proiecte menite să armonizeze legislația națională la acquis-ul comunitar, precum și acte legislative pentru reforma justiției, a domeniilor sănătate și asigurări sociale, energetică și dezvoltarea afacerilor. De asemenea, în Parlament sunt înregistrate pentru examinare 28 de acte legislative, venite de la Guvern și Președinție.

Președintele Parlamentului a declarat că, în sesiunea de toamnă, se va reveni la pachetul legislativ agricol, pentru a fi votat în lectura a doua. Potrivit speakerului, în perioada următoare Curtea Supremă de Justiție va propune Parlamentului pentru dezbateri și adoptare un șir de acte normative în contextul reformei în justiție.

„În sesiunea de toamnă vom avea o agendă încărcată. În baza planului legislativ propus, deputații vor începe a lucra intens de săptămâna viitoare. Biroul permanent urmează să decidă când va avea loc prima ședință plenară din sesiunea de toamnă”, a menționat Andrian Candu.

Programul Legislativ pentru sesiunea de toamnă 2015

You may also like

Comments are closed.

By