DA, PN și PSRM ”se bat” pentru scuarul Parlamentului

Screenshot_4

Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr”, Partidul Nostru și Partidul Socialiștilor nu au ajuns la o înțelegere privind locul desfășurării protestelor, planificate pentru 27 septembrie. Liderii DA s-au încăpățânat să cedeze scuarul Parlamentului.

În cadrul întrevederii dintre cele trei părți, reprezentanţii Platformei DA au declarat că EI vor protesta în fața Parlamentului și că nici nu au de gând să plece din Piața Marii Adunări Naționale, chiar dacă PSRM le-a cedat temporar PMAN. În plus, socialiștii au și autorizație pentru desfășurarea manifestațiilor în piață până la sfârșitul anului.

„Decizia noastră este cea pe care a adoptat-o marea adunare națională de pe 6 septembrie. Ulterior prin rezoluția mitingului de pe 13 s-a decis extinderea acțiunilor de protest prin instalarea corturilor în fața instituțiilor de stat. Nu avem nici un mandat să deviem de la ce am anunțat”, a declarat avocatul Andrei Năstase.

În cadrul discuțiilor, PSRM le-a propus membrilor DA să protesteze pe rând atât în PMAN, cît și la Parlament.

”Le-am propus ceea ce ne revine nouă şi invers, adică să protesteze ei în PMAN şi noi în scuarul Parlamentului, sau invers, sau chiar ei să protesteze în ambele locuri, însă până la ora 14, ca apoi să mergem noi şi nu au acceptat. Este şocant, nu văd nici un fel de demnitate şi adevăr”, a spus consilierul municipal din partea PSRM, Ion Ceban.

Într-un final, părțile nu s-au înțeles, iar decizia finală o va lua instanța de judecată.

„Suntem şocaţi de ceea ce am auzit şi am văzut, aceşti cetăţeni care se numesc europeni şi promotori ai democraţiei încearcă să împiedice o manifestare a altor cetăţeni. Ei au monopolizat piaţa ceea ce este o lipsire de toate drepturile a cetăţenilor”, a dăugat Ceban.

”Noi trebuie să le oferim cetăţenilor posibilitatea să protesteze cu cine vor şi am dat dovadă de flexibilitate, ceea ce nu am văzut la liderii Platformei DA”, a declarat consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Ilian Cașu.

Amintim că Platforma DA protestează în PMAN de pe 6 septembrie împotriva puterilor oligarhice. Pentru 27 septembrie, Partidul Nostru și PSRM au anunțat că vor scoate în jur de 60 de mii de oameni care, la fel, vor cere demisia guvernării și organizarea alegerilor anticipate.

You may also like

Comments are closed.

By