11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Candu zguduie piața bancară: Moldova e prea mică pentru 15 bănci

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Republica Moldova este prea mică pentru 15 bănci. Avem nevoie de câteva instituții financiare, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

El a spus că Republica Moldova are nevoie de reforma sectorului bancar și al asigurărilor. Am avut discuții cu BERD privind transparentizarea acționarilor din bănci, calitatea și eficiența managementului.

Potrivit lui Candu, în reforma sistemului bancar mai este prevăzută majorarea capitalului băncilor. Acest lucru ar putea duce la reducerea numărului băncilor din Republica Moldova, a lăsat să se înțeleagă președintele Parlamentului, menționând că Moldova e prea mică ca să aibă 15 instituții financiare. Noi avem nevoie doar de câteva bănci.

În prezent, mărimea capitalului social al băncilor moldovenești, prevăzut de legislația în vigoare, este de 200 mil. de lei.

În Republica Moldova sunt 15 bănci, dintre care trei (Banca de Economi, Unibank si Banca Sociala urmează a fi lichidate). Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank dețin 60% din totalul activelor din sectorul bancar moldovenesc.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img