Alegeri anticipate în PMAN! „Primarul” protestatarilor a demisionat!

corturi DA -sputnik

Liderul partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a plecat din Orășelul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale, invocând motivul că liderii platformei DA ar trebui să excludă persoane care ar avea anumite schelete.

În timpul unei conferințde presă organizată astăzi de așa-numitul primar al Orășelului Demnității, Costiuc a avertizat liderii Platformei DA, că sunt oameni care nu ar trebui să fie în fruntea platformei și nu ar trebui să beneficieze de o eventuală ajungere la guvernare.

„Dacă duminică vor ajunge la o înțelege cu actuala guvernare banditească, noi, cei de la PDA o să preluăm protestul și o să îi fugărim pe toți. Dacă sunt mai buni decât cei de la Guvernare, ar trebui să se autolustruiască. Solicitările sunt strict politice, nu sunt sociale”, a spus Costiuc.

Liderul PDA mai spune că protestul a început să piardă din credibilitate și că există riscul ca în următorii 5 ani să nu mai poată fi mobilizată lumea.

„Platforma, duminică, din spusele lor, va propune un Guvern care să fie votat de către piață. Un Guvern format din membrii platforme,i evident. Și acest Guvern va fi propus Parlamentului, prin demiterea guvernului Streleț, fiind înlocuit cu un guvern al pieții, care să asigure cursul european prin restructurarea unor instituții. Se speculează că doamna Maia Sandu va fi propusă în calitate de prim-ministru, domnul Năstase – Procuror General , și o parte din cei pe care i-am văzut la tribună vor ocupa funcții de miniștri. Oamenii cu care am vorbit aseară în piață au spus că dacă vor merge la pasul acesta îi vor arunca de pe scenă”, a adăugat Costiuc.

Amintim că astăzi liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a postat o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, prin care a cerut liderilor DA, dar și cetățenilor, să i se permită mâine să vorbească de la tribuna centrală din PMAN. Acesta a mai spus că consideră că are dreptul moral ca să vorbească de la tribuna din PMAN, spre deosebire de Valeriu Pleșca, pe care îl consideră ca fiind un animator al orășelului de corturi.

Sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By