Agricultorii lăsați cu ochii în soare! Vor putea importa carburanți la Paștele Cailor

benzinarie

Guvernul a votat ieri amendamentele la legea produselor petroliere, care acordă dreptul agricultorilor de importa motorină.

Astfel, potrivit hotărârii de Guvern, motorina poate fi importată, fără dreptul de comercializare ulterioară, în condiţiile lipsei datoriei faţă de vamă şi fisc, deţinerii certificatului eliberat de autorităţile locale care confirmă dreptul de proprietate sau arendă asupra unui teren agricol, cu indicarea culturilor cultivate, certificatul ce confirmă existenţa capacităţilor de stocare a carburanţilor, a dreptului acordat de ANRE de import al carburanţilor pentru necesităţi personale, cu indicarea volumului necesar.

Deși proiectul de lege acordă agricultorilor dreptul de a importa motorină, acesta conține mai multe impedimente. În document se spune că autorizarea de import nu va putea fi eliberată prin intermediul ghișeului unic, pentru că legislația privind securitatea industrială impune efectuarea unei expertize cu deplasarea specialiștilor la fața locului și achitarea unei taxe.

Cei care vor importa motorină vor trebuie să deține depozite și spații de stocare.

You may also like

Comments are closed.

By