13, 13, 13 // Filat o poate face din nou ?

datorită-lui-Filat

Interviul exclusiv cu Vlad Filat, apărut astăzi pe Tribuna.MD denotă mai multe lucruri care pot fi citite printre rânduri, lucruri care ar trebui să ne dea de gândit. Și nu neapărat pentru că Vlad Filat ar fi spus ceva deștept, ci pentru că în agonia în care se află, acesta este periculos.

După lectura acestui interviu, punem spune cu certitudine că Filat e derutat și panicat. Cauza e situația deplorabilă în care și-a adus partidul prin acțiunile lui nechibzuite și hapsâne. Acțiuni care îi macină partidul pe interior și i-l distruge.

În interviul menționat, deși Filat vrea să pară puternic, pare doar agresiv. Aluziile privind aruncarea în aer a clasei politice nu sunt deloc potrivite pentru un politician care stă bine pe picioare. Acestea i s-ar potrivi cuiva din opoziție, de exemplu Renato Usatîi, sau Sergiu Mocanu și nicidecum unui lider de partid aflat la guvernare.

Cu alte cuvinte, prin acest mesaj, Filat ne spune clar: Eu aș putea să arunc în aer clasa politică, dar nu vreau pentru că sunt băiat bun.

În primul rând, câinele care latră nu mușcă. In al doilea rând, politicienii care amenință, or trebuie să treacă la fapte ori să dispară, pentru că altfel, mai devreme, sau mai târziu, sunt văzuți ca niște clovni ordinari. Dacă nu știați, asta ne vând nouă politicienii – cuvântul lor. Iar atunci când un politician lansează amenințări goale, care nu sunt urmate de fapte, minte. Ne vinde cuvinte goale.

Sigur că Filat cunoaște acest lucru. Or el susține că este politician. Asta înseamnă că își dă bine seama că asemenea vorbe nu pot trece netaxate dacă nu sunt urmate de acțiuni. Astfel, or Filat urmează să arunce în aer clasa politică, așa cum a mai făcut-o la 13.13.13 ( consecințele acestei zile le simțim și în prezent), ori pur și simplu e prost.

Nu de alta, dar numai un prost poate să lanseze asemenea idei doar pentru a-și arăta mușchii, dezumflați tot mai mult de plecările din partid. Vă întrebați pentru cine umflă oare mușchii Filat, dacă electoratul, colegul de alianță Ghimpu sau Plahotniuc știu exact care-i prețul liderului PLDM ? Răspunsul e la suprafață: încearcă să și-i umfle pentru a-i ține pe propriii membri de partid, cărora le transmite un mesaj clar: Eu încă sunt în forță! Eu încă le voi arăta! Rămâneți în echipa câștigătoare!

Problema e că nu îl mai crede nimeni.

Păcat că Filat nu prea are ce să le spună (inclusiv în acest interviu) despre cazul BEM și rudele sale care stau la pușcărie, or anume de asta alianța are grave probleme de imagine, vorba lui…:

Partidele pro-europene sînt acum în criză de imagine și nu mă tem să recunosc acest lucru. La cauze mă voi referi altă dată. Pentru că, dacă deschid acum această paranteză, risc să arunc în aer toată politica moldovenească. Toate la timpul lor.

Poate o arunci totuși, dragă Vlad Filat. Poate ne povestești cum a fost furat miliardul ?
Gabrile Călin,
pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By