VIDEO // Usatîi FURIOS pe Ministerul Apărării

DSC_0540

Marşul dedicat celei de-a 71 aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă s-a desfăşurat, la Bălţi, fără tradiţionala fanfară militară a Brigazii 1 Infaterie Motorizată. Ministerul Apărării a refuzat să-i ofere această posibilitate Primăriei Bălţi, considerând, probabil, că această zi nu este o sărbătoare pentru ţara noastră.

DSC_0521

Pe data de 24 august când este marcată ziua eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă, în mod tradiţional, bălţenii se adună la marşul spre Monumentul Eliberatorilor „Tank T-34”, apoi se deplasează spre Aleea Slăvii unde sunt înmormântaţi soldaţii şi ofiţerii sovietici căzuţi în 1944. În acest an, coloana de manifestanţi nu a fost însoţită şi de fanfara militară.

DSC_0535

DSC_0528

„Deja de câţiva ani, 24 august nu este o dată oficială în Republica Moldova şi nu toţi, cu părere de rău, îşi amintesc că îi datorează viaţa şi pacea pe pământ anume evenimentului din vara anului 44. Cu 71 de ani în urmă, ţara noastră a fost eliberată de sub ocupaţia fascistă, cea mai îngrozitoare şi sângeroasă atrocitate din istoria omenirii. Acest fapt se datorează anume operaţiunii Iaşi-Chişinău, una dintre cele mai reuşite lupte din istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Eliberând Moldova, armata sovietică a pierdut 67 130 de oameni. Mai mult de 150 de soldaţi şi ofiţeri au fost decoraţi cu titlul de Erou al Uniunii Sovietice. În pofida acestui fapt, prin intermediul mass-media angajate politic, actuala guvernare lansează minciuni despre evenimntele din august 1944, impunând idea „ocupării” Moldovei, se întreprind încercări de a-i face eroi pe complicii naziștilor, iar reuşitele moldovenilor sunt trecute cu vederea sau sunt supuse discreditării”, a declarat în încheierea evenimentului primarul de Bălţi Renato Usatîi, exprimându-şi nemulţumirea faţă de atitudinea autorităţilor cu privire la această zi.

You may also like

Comments are closed.

By