Vești bune pentru șoferi: Motorina și gazul lichefiat se ieftinesc

a

Carburanții se ieftinesc, anunță ANRE, care a fost notificată de către cinci companii privind reducerea prețului la motorină și gazul lichefiat în medie cu 23 bani/litrul și, respectiv, cu 10 bani/litrul, faţă de preţul mediu aplicat în luna iulie 2015, când a avut loc ultima modificare a acestor preţuri în anul curent. Totodată, una din cele cinci companii a anunțat despre reducerea preţului de comercializare cu amănuntul a benzinei cu 10 bani/litrul.

Astfel, preţul mediu al motorinei comercializat de cele patru companii a scăzut de la 16,3 lei per litru la 16,07 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat – de la 9,47 lei per litru la 9,37 lei per litru. Preţul mediu al benzinei comercializat de compania care a anunțat ieftinirea aceasta s-a redus de la 18,27 lei per litru la 18,17 lei per litru.

Potrivit calculelor prezentate de cele cinci companii, reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a motorinei și gazului lichefiat este cauzată de diminuarea prețurilor de achiziţie a acestor tipuri de carburanți.

You may also like

Comments are closed.

By