UPDATE // Accidentul produs la Brăila: Cei trei copii decedaţi au fost identificaţi

autocar8

UPDATE: 19:30 În urma procedurilor de identificare, s-a stabilit că cei trei minori, decedați în accidentul rutier, aveau vîrste de 5, 14 și 15 ani.

UPDATE: Guvernul va acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni care au avut de suferit de pe urma tragicului accident din România: „Solicit crearea unei celule de criză, care să coopereze cu Ambasada noastră la Bucureşti. Orice informaţie să fie oferită imediat Ministerului Afacerilor Externe. În măsura în care e posibil, angajaţii misiunii dipomatice din capitala României să viziteze răniţii la spitalele unde aceștia au fost internaţi. Să se ţină legătura şi cu familiile celor implicaţi în tragicul accident”, a spus Valeriu Streleț în cadrul ședinței Guvernului.

UPDATE: Ministerul de Externe al RM informează că toți pasagerii autocarului, 36 de persoane, sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la București s-au autosesizat pe acest caz și sunt în contact permanent cu autoritățile române. Consulul Republicii Moldova la București s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistența consulară necesară.

Autocarul înmatriculat în Turcia efectua cursa Istanbul-Chișinău și s-a răsturnat după ce a derapat de pe traseu.

UPDATE: 15:10 În urma triajului medical continuu, numărul persoanelor rămase în spital este de 15, cu vîrste 4, 6, 19, 23, 24, 25, 29, 31, 32, 34, 37 și 65 ani. Restul persoanelor sînt fără necesitate de spitalizare.

UPDATE: 14:40 Potrivit ultimelor informații oferite de către responsabilii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, Poliției județene și celor din cadrul spitalului județean Brăila, în urma accidentului rutier produs în această dimineață, 3 persoane sînt decedate, 27 persoane sînt internate cu diferite traumatisme în spitalul Brăila, iar altele 8 sînt cazate într-o instituție școlară,unde le este acordată și asistență psihologică.

UPDATE: 13:00 În urma triajului medical efectuat în spitalele județene Brăila și Galați, aici rămîn 7 persoane internate în total, cele cu răni superficiale fiind cazate într-un liceu din Brăila, unde li se acordă tot ajutorul, inclusiv și asistență psihologică.

UPDATE: Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne anunță linia fierbinte pentru apropiații celor implicați în accidentul din județul Brăila. Astfel, va fi posibil un schimb de informații, în scopul stabilirii identității tuturor persoanelor și referitor la starea sănătății celor internați. Cei vizați sînt rugați să sune la numerele de telefon 022 78 50 32, 901 și 902.

UPDATE: 12:30
Potrivit informațiilor oferite de către Ambasada Republicii Moldova în România, numărul total al persoanelor decedate este de patru, dintre care trei minori.

Trei persoane au murit şi alte 21 au fost rănite după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Printre decedați se numără o femeie și doi copii, frate și soră, de 8 si 15 ani, transmite infobraila.ro.

Accidentul a avut loc, astăzi, în localitatea Baldovineşti, din judeţul Brăila (România). Autocarul, înmatriculat în Turcia, era plin cu cetățeni moldoveni care se întorceau din vacanță.

autcar5 Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, cele 21 persoane sînt internate în spitalul din Brăila, 9 persoane în spitalul Galați, trei dintre care sunt în stare gravă. Toate datele despre identitatea persoanelor, numărul acestora, dar și alte acțiuni care urmează a fi întreprinse urmează să fie stabilite, informează DSE.

„Ne-am speriat foarte tare. S-a intamplat intr-un moment. Toată lumea țipa. Se auzeau strigătele copiilor. A fost groaznic. Au căzut cadavrele peste mine, că erau lânga mine. Plângeau mamele că nu-și găseau copiii”, a spus un tânăr, de 30 de ani, rănit în zona capului.

autocar222

autocar2

Accidentul ar fi avut loc din cauza vitezei excesive pe fondul unor condiţii meteo nefavorabile. Potrivit comisarului şef Bogdan Zotoi, şeful Poliţiei Rutiere Brăila, cu 20 de minute înainte de producerea tragediei, autocarul a trecut prin faţa unui echipaj de Poliţie Rutieră, iar poliţiştii nu au constatat că şoferul ar fi depăşit viteza legală, informează Mediafax.

În autocar se aflau 38 de oameni, dintre care 34 cetăţeni moldoveni, doi cu dublă cetăţenie română şi bulgară, iar cei doi şoferi sunt turci, notează antena3.ro.

Autocarul făcea curse regulate pe ruta Istanbul – Bucureşti – Chişinău.

You may also like

Comments are closed.

By