Un comunist de la Tiraspol toarnă gaz pe foc: Transnistria trebuie să devină INDEPENDENTĂ, IAR ULTERIOR să se UNEASCĂ cu Rusia

a

Oleg Horjan, deputatul comunist de la Tiraspol, spune că Transnistria se va uni cu Republica Moldova doar în cazul în care la guvernare va ajunge Partidul Socialiștilor (Socialiștii au propus federalizarea Republicii Moldova – n.a.).

Moldovenii sunt un popor bun, „ei iubesc Rusia și au o atitudine binevoitoare față de poporul rus. În prezent situația politică din Republica Moldova este dificilă. Mai mult de jumătate din populația Moldovei este de orientare rusească”.

El a spus că independența Transnistriei este un scop și vrem să fim alături de Rusia în Uniunea Vamală. „Suntem pământ rusesc”.

„La ultimele alegeri parlamentare, partidele pro estice au acumulat 58 de mandate, dar partidele pro-europene au acumulat cu două mai mult și astfel Legislativul e de orientare pro-vestică”, a mai adăugat Horjan.

În acelaşi timp, oficialii de la Tiraspol declară că au elaborat o strategie specială pentru cazul în care Moldova va adopta definitive vectorul european al politicii externe. „Partenerii occidental au impus Moldovei o variantă fără alternativă. Transnistria nu este de acord cu această politică şi a luat deja decizia în acest sens”, susțin pretinși oficiali de la Tiraspol.

Liderul separatis, Evgheni Şevciuk a proclamat integrarea euro-asiatică drept idee naţională şi, „pe parcursul acestei perioade, noi implementăm această idee. Acest lucru este vizibil în relaţiile noastre cu Federaţia Rusă”, e de părere Şevciuk.

 

You may also like

Comments are closed.

By