Un campion la lupte marțiale, capul unei grupări criminale. Vezi ce a pus la cale // VIDEO

retinere

A fost reținut un grup de 11 persoane, specializat şi implicat în comercializarea substanţelor narcotice şi psihotrope pe teritoriul capitalei. Operaţiunile de localizare şi reţinere a indivizilor au avut loc în capitală, de comun cu Procuratura sectorului Botanica şi cu sprijinul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP.

Figuranţii s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 şi 35 ani, originari din Anenii Noi şi din suburbiile mun. Chişinău, iar liderul grupării criminale s-a dovedit a fi campion la lupte marţiale, în vârstă de 33 ani. Activitatea grupării era dirijată de către acesta, iar membrii aveau rolul de a pune în circulaţie substanţe narcotice de tip amfetamină, LCD, PVP, marihuana şi haşiş, care, potrivit informaţiilor acumulate de poliţişti, erau aduse prin contrabandă din Belgia și aveau destinaţia în Federaţia Rusă.

În cadrul percheziţiilor corporale autorizate şi la domiciliile lor au fost depistate substanţe narcotice sintetice şi vegetale, care au fost sigilate şi ridicate conform procedurii prevăzute de lege. Respectiv, au fost ridicate circa 500 grame de amfetamină, 5 000 doze pregătite pentru vînzări, 1,5 kg de marihuana, 1 kg de haşiş, precum şi un pistol, muniţii păstrate ilegal.

Astfel în temeiul probelor concludente acumulate de poliţie, a fost dispusă iniţierea a trei cauze penale pentru comercializarea ilegală a substanţelor narcotice în cantităţi deosebit de mari, contrabandă şi organizaţie criminală.

Actualmente, ei sunt cercetaţi penal în stare de arest şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By