Și prietenul lui Filat a talifat un Miliard ???

sevciuc

O investigaţie derulată de aşa-zisele organe transnistrene de anchetă ar fi descoperit o schemă, prin care un grup de companii continuă să-și retragă banii din Transnistria în zone off-shore, în special în Insulele Virgine și Belize, scrie Mold-Street.

Potrivit presei de la Tiraspol, ar fi vorba de holdingul Sheriff, iar banca prin care se făceau toate operaţiunile este Agroprombank, care la fel face parte din acest grup.

„Metoda clasică utilizată de autorii acestei scheme este procurarea de mărfuri şi servicii fictive de la firme offshor la preţuri foarte mari. De exemplu, servicii de consultanţă sau informaţionale, care nu pot fi evaluate real”, a declarat pentru postul local de televiziune Aliona Şuliga, şefa direcţiei monitorizare financiară din cadrul băncii republicane de la Tiraspol.

Totodată, aceasta a precizat că în urma acestor operaţiuni la bugetul local nu ar fi fost încasate peste 60 de milioane de dolari sub formă de taxe.

Potrivit estimărilor făcute de autorităţi, în ultimii 3,5 ani grupul de companii împreună cu banca ar fi scos din regiunea separatistă circa 900 de milioane de lei.

Administraţia Agroprombank nu a reacţionat la aceste acuzaţii.

Grupul Sheriff nu este la prima situaţie de acest fel. În primăvara anului 2013, activitatea grupului Sheriff a fost practic paralizată ca urmare a unei decizii a autorităţilor de la Tiraspol de a bloca conturile valutare ale companiei.

Situaţia s-a rezolvat după ce părţile ar fi semnat un „acord de pace”, conţinutul căruia este necunoscut. Compania Sheriff, controlată de oameni de afaceri din Tiraspol, apropiaţi de familia lui Igor Smirnov, a concentrat în mâinile sale o mare parte din economia regiunii separatiste prin controlul asupra celei mai mari bănci, celei mai mari reţele de supermakete, a singurului operator de telefonie mobilă, a unor întreprinderi precum Tirotex, Kvint, fabrici de pâine, mass-media, dar şi a celebrei echipe de fotbal Sheriff.

De notat, că actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk a activat o perioadă în calitate de manager la această companie.

 

SURSA: http://www.mold-street.com

You may also like

Comments are closed.

By